Ljubimci Forum Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
Rujan 03, 2010, 01:24:09
Forum Pomoć Traži Prijava Registracija
Novosti:
Marketing - za oglašivače
Obratite se publici koja želi vidjeti vaš oglas! Naše stranice okupljaju interesnu grupu posjetitelja što omogućava maksimalnu izloženost oglasa vašoj ciljanoj publici koja traži i želi kupiti upravo ono što vi nudite.
Cijena oglašavanja na Internetu je povoljnija nego oglašavanje u drugim medijima, a vaš oglas je dostupan 24 sata svakog dana u godini.

Za više informacija slobodno nas kontaktirajte na marketing@gemstudio.hr

GEM Studio - Hosting - Izrada web stranica

+  ljubimci-forum
|-+  Psi naši najdraži:
| |-+  Zdravlje prije svega!!! (Moderatori: Gibb, Rijeka)
| | |-+  Panostitis - izražena šepavost psa
« natrag naprijed »
 Str: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 Dolje Ispis
Autor Tema: Panostitis - izražena šepavost psa  (Posjeta: 13470 )
black wings
New user
*

« Odgovor #60 : Oľujak 30, 2007, 07:35:51 »

Aranea i ja imam isto rotta starog 4 i po godine. Odjednom počeo šepati i prilikom penjanja na krevet kad  bi se jako rastegao cvilio bi, ali tako jako da bi mi srce pucalo. Kad smo ga odveli vetu rekao nam je da je to panostitis dao nam neki prah od morskuh algi i hrskavice morskog psa i prošlo. Doduše nije odmah prošlo trajalo je otprilike tjedan dana ta šepavost cviiljenje prilikom penjanja  i spuštanja sa kreveta. Sada mu dajemo kondroin forte već drugu kutiju i sve je u redu. Pomalo smo ga poćeli šrediti jer on ipak ima 4 i po godine dosta se s njim radilo, rukav, napad, opbrena dosta treninga pred izložbicu i tako skupilo se. Mislim da je još jedan uvijet za takvo stanje što je to root, a  za njih se zna da su teški, masivni psi. A da stvar bude još gora kad je bio mali meni je on bio prelijep kad bi se napapao i izgledao kao mala grudica, a volio je jaako jesti, a ja uživala u tome ne misleći da mu radim medvjeđu uslugu. I eto svi ti momenti se izdogađaju i organizam pati. Jednostavno splet okolnosti, malo neznanja i to je to. Sada s obzirom na njegovu dob baš zbog toga ga malo štedimo i pazimo više nego prije. Ali svejedno se tješim da nije nešto gore, a šta se tiće toga i godine to donesu pomalo i počela sam shvaćati da je to rottić od 50 kila i četri i po godine. Zato sada samo lagane šetnje bez nekih jakih opterećenja. Jdenostavno treba malo pripaziti.
-->
Evidentirano
Sanny
Manager

Spol: Ženski

of Guardian Rottweiler

« Odgovor #61 : Rujan 13, 2007, 05:22:48 »

Mene baš konkretno zanima od vlasnika rotova na forumu dal su oni sa SVAKIM svojim rotom imali problem s panostitisom? icon_evil
Jer, meni ga je Orka imala i sad to opet prolazim sa Gioiom pa me izluđuje više to šepanje! icon_rolleyes
Štedim je od malena s predugim šetnjama (jednom sam samo prekrdašila i bila na Kleku s njom malj), skakanjem i baš na to pazim..na moru je 3 tjedna non stop samo plivala..sad joj opet dajem kondroitin i glukozamin tablete...
Na težinu također pazim da ne opteretimo zglobove, nije bucika icon_rolleyes
-->
Evidentirano

tonino
Mini user
*

Spol: Muški

« Odgovor #62 : Rujan 13, 2007, 09:15:27 »

meni je pomogao GAG i to jako dobro i brzo! a sada sam taj problem rijesia tako da psima od malena dajem Caniviton i moram priznat da nisan ima vise problema!!
Inace 400g kosta oko 220kn  a pakiranje od 1kg  oko 420 kn...
ako te zanima sastav japi pa ti napisem  heej
-->
Evidentirano

Život je valuta, potroši je dobro...
Sanny
Manager

of Guardian Rottweiler

« Odgovor #63 : Rujan 14, 2007, 08:56:50 »

Hvala ti..čula sam za Caniviton, Orki je pomogla kombinacija Flex-a-min tableta i Royal Canin Mobility support hrana.
Gioia ima 6mj sad pa je još premlada za RC Mobility support hranu. Evo 3 dana otkako šepa joj dajem taj Flex-a-min kompleks (Orki je tad u tjedan dana pomogao). Uzet ću danas tablete i otići do Pet centra da s veterinarkom usporedim sastojke i omjere s Canivitonom pa ću kupiti ako se pokaže da su sastojci drugačiji i u drugim omjerima
-->
Evidentirano

loo
Maxi user

Loo rođendan 6.11.

« Odgovor #64 : Rujan 14, 2007, 09:10:30 »

Po mom mišljenju ako postoji isti preparat koji je namjenjen psima a postoji Caniviton prah, Chasoton prah i Gag tablete uvijek treba
davati takav preparat a ne onaj za ljude jer je on prilagođen organizmu psa.....tablete za ljudsku upotrebu mogu izazvati
različite probavne i želučane probleme......tako je meni tekao veterinar.
Kod panostitisa pas šepa jer ga boli zbog upalnog procesa....tu bol neće moći ublažiti Caniviton ni slični preparati već neki preparati
za smanjivanje upale.......nama su se za tu svrhu pokazale dobre Rimadil tablete.....brzo djeluju i smanjuju bol.
Naravno ja ne bi ništa davala na svoju ruku pa čak ni Caniviton već se prvo savjetovala s veterinarom  icon_biggrin
-->
Evidentirano

nina_d
Manager

..ti svitliš...

« Odgovor #65 : Rujan 14, 2007, 09:13:43 »

ne valja im davati ni nešto protiv bolova jer kad nema boli onda pas koristi tu nogu i može doći do veće ozljede.

triba samo biti strpljiv... na kraju to prođe bez ikakvih posljedica...
Sanny, mislim da na ovoj temi imaju jedne tablete što smo mi Setu dali...probat ću pronać pa ti javim.
-->
Evidentirano

Sanny
Manager

of Guardian Rottweiler

« Odgovor #66 : Rujan 14, 2007, 09:24:01 »

Što se tiče Flex-a-min tableta, savjetovali smo se s vetom prije kupnje..to je u redu.
Takvi preparati tog tipa nemaju nikakve negativne učinke..ni Flex-a-min tablete ni Caniviton (tako mi je i vet rekao) pa se mogu davati. U svakom slučaju, ne mogu štetiti...
Za tablete protiv bolova nisam iz istih razloga što nina kaže..davala sam te Rimadil tablete Orki samo u periodu kad ju je toliko boljela šapa da je jedva stajala na nju i jedva hodala..Rimadil tablete se i mogu dobiti jedino uz recept veterinara.
-->
Evidentirano

nina_d
Manager

..ti svitliš...

« Odgovor #67 : Rujan 14, 2007, 09:48:10 »

ne, Cosequin DS , na kutiji je slika NJO. američke su

a ja krenila od nekih starijih postova, a ovde je na prvoj strani  icon_biggrin
to su te tablete.

a imaš i dobar post od animacanisa.
-->
Evidentirano

JD
New user
*

« Odgovor #68 : Veljača 08, 2008, 03:40:40 »

Pozdrav , nadam se da pisem  u pravi topic. Imam zenku koja je mjesanka labradora i jos neke slicne pasmine koja je sada stara 3 godine i 10 mjeseci.
U odlicnoj je kondiciji i u potpunosti je zdrava. Prije 17 dana je kotila 7 stenaca koji su svi dobro i zdravi. Prvih par dana se nije uopce htjela micati od njih na dulje od 5 min , a kada bi otisla bi sepala na zadnju nogu. Nismo bili previse zabrinuti jel smo smatrali da je to od puno lezanja. Nakon par dana kad je vec htjela ici na 10-15 min van i duze je bilo sve po starom , normalno je hodala i ponasala se. Juce ujutro joj je odjednom bilo slabo , nije se mogla ustati na zadnje noge sama nego smo je trebali dignuti. Ima temperaturu i veterinar joj je dao neke inekcije te je rekao da je to cesta pojava kada stenci iscrpe kuju. Nakon tih inekcija joj je bilo bolje , no opet navece je tesko disala i imala temperaturu , doduse nesto nizu nego ujutro. Sad se sama dize al jako slabo hoda , hropce i kaslje , dahce puno i vidi se da je umorna. Hoce jesti i piti al ne onako puno kao prije.
Dali trebam biti jako zabrinut ili ce to proci ? Sta joj davati najbolje ?
Hvala ,Josip
-->
« Zadnja izmjena: Veljača 08, 2008, 03:41:12 JD » Evidentirano
sublinci
User
**

« Odgovor #69 : Veljača 08, 2008, 07:56:14 »

Josipe, pogledaj ovaj topik
http://ljubimci-forum.com/index.php?PHPSESSID=ee5edee7ffd97a17996c866d864616f8&topic=58990.0
i javi se opet veterinaru!
 lucky da sve bude u redu s mamom i leglom  lucky
-->
Evidentirano

ifka
Our special friend

Bruce Wayne's B-day 1.4.

« Odgovor #70 : Veljača 16, 2008, 10:37:52 »

Čini mi se da Bruce ima panostitis. icon_rolleyes

Jučer je počeo naglo šepati na lijevu prednju šapu, danas koliko sam uspjela vidjeti ju maksimalno štedi premda bi i dalje divljao i ganjao lopticu, ali mislim da nas iduće vrijeme čeka samo lagana šetnja i pošteda od trčanja i divljanja sa psima.

Osim šepanja ne pokazuje znakove da ga boli, nije cvilio i ne povlačio nogu kad sam ju primila da bi provjerila da li je nešto istegnuo ili se povrijedio.

Sad kad sam pročitala temu nisam više toliko iznenađena što je sa 10 i pol mjeseci dobio panostitis, pogotovo kad se uzme u obzir njegov zaista nagli rast. Nikad nije bio predebeo, ali stvarno imam osjećaj da je prenaglo i prebrzo rastao. Već je sa 6-7 mjeseci imao skoro visinu odraslog labradora i težio je kojih 33kg.
-->
Evidentirano

Mister Oz
User
**

« Odgovor #71 : Veljača 21, 2008, 10:14:32 »

Prije par dana sam primijetila da Oz sepa i cinilo mi se da sepa na zadnju nogu, iako nisam uspjela skuziti na koju. Ma to skoro ni nije bilo sepanje, samo je nekako cudno hodao. Sve sam ispregledala, ispipala, pa jace istiskala, vukla mu noge, ali na nista nije reagirao, dapace, uzivao je u pregledima. Danas sam skuzila da sepa na prednju lijevu nogu, isto nista strasno, samo malo "cudno" hoda, ne stedi ju, ali se vidi da mu "zaostaje" u hodanju. Nije mi jasno kako je to moguce, da li sam se ja zabunila ili... Inace je odlicno, papa normalno, dobre je volje, ne pokazuje bas nikakve znakove da nesto nije u redu. Jucer i danas nismo isli u setnju bas zbog toga, a inace smo svaki dan puno hodali, trcali i igrali se sa drugim psima, samo se nadam da ga nisam previse forsirala pa da nisam ja nesto zeznula... Imate li kakav savjet? Po ovome sto sam ovdje procitala, moguce je da je panostitis, da li da odem kod veterinara?
-->
Evidentirano
ifka
Our special friend

Bruce Wayne's B-day 1.4.

« Odgovor #72 : Veljača 22, 2008, 01:36:34 »

Ako je panostitis čak i ne morate do veteririnara,  možda da mu ujutro i navečer date neku tabletu protiv bolova, pratite koliko šepa i da li možda gubi apetit i mirniji je. Ako šepanje jako dugo traje i pas izgubi apetit onda bi tek trebao ići do veterinara. Panostitis se koliko sam shvatila najbolje liječi poštedom od kretanja. Znači lagane šetnje, bez ganjanja loptice i drugih pasa. Protuupalni lijekovi se daju tek kad je upala toliko jaka da pas ima visoku temperaturu i nema apetita, što se može desiti.

Na vašem mjestu bi skratila šetnje, smanjila razinu aktivnosti i pričekala još par dana. Ni Bruce nije pokazivao da ga išta boli kad sam mu ja dirala nogu, a tiskala sam, lagano vukla i kad je veterinar napravio istu stvar povukao je nogu od boli. Vjerojatno naši psi u nas imaju ipak više povjerenja nego u ljude u ambulanti.
Ja sam se u principu zeznula što smo išli do veterinara jer mi je pas 3 dana bio na kortikosteroidima, a da to nisam ni znala nego mi je veterinar to rekao tek zadnji dan iako sam ga odmah prvi dan pitala što je sve dobio od lijekova. Bruce je baš izrazito zašepavao i štedio lijevu nogu i imao je blagu temperaturu, ali svejedno ne mislim da je stanje bilo toliko ozbiljno da je morao primati kortiće. icon_rolleyes Vjerojatno bi se nakon par dana šepanje samo od sebe počelo smanjivati, doduše sporije nego ovako ali što je tu je. Ako mi idući pas dobije panostitis vjerojatno ga neću voditi veterinaru, a u svakom slučaju definitivno prije nego što primi ikakvu injekciju prvo postavljam pitanje što točno i zašto mu se daje.

-->
« Zadnja izmjena: Veljača 22, 2008, 01:57:40 ifka » Evidentirano

Mihaela
Manager

« Odgovor #73 : Veljača 22, 2008, 10:34:45 »

možda da mu ujutro i navečer date neku tabletu protiv bolova,

nek me tferari ispravi, ali ja svojima nisam niti ne bih davala nikakve stvari protiv bolova jer bi to bilo kontraproduktivno - naime, pas se zbog bolova sam štedi, a kad bi mu otklonili osjećaj boli onda bi se kretao kao i inače, dakle od mirovanja ništa, a mirovanje je osnova u oporavku ...

moji su psi panostitis vukli u starosti od oko 8 mj, trajalo je po mjesec i pol dana, ali bez nekih većih problema - štedili smo noge maksimalno (24h na dan Wink ) i sve je prošlo kako treba...
-->
Evidentirano

Mister Oz
User
**

« Odgovor #74 : Veljača 22, 2008, 11:16:40 »

Da, ne bi mu ni ja dala nikakvu tabletu protiv bolova na svoju ruku, ali mislim da sad to nije ni potrebno jer ne pokazuje nikakve znakove da ga nesto boli, sasvim je normalan, veseo i prozdrljiv kao i uvijek. Pricekat cu jos par dana pa cu onda vidjeti hocu li otici do veterinara. Hvala na savjetu!
-->
Evidentirano
 Str: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Marketing: oglašavanje na forumu